Kumpulan Pantun Bahasa Jawa Lucu Banget

Pantun Jawa atau istilah lainya yaitu parikan merupakan sejenis pantun berbahasa jawa. Secara umum pantun ini sama dengan jenis pantun lainya. Yang membedakan hanyalah dari segi bahasa yang menggunakan bahasa jawa.

Baik, buat sobat yang penasaran dan ingin melihat kumpulan pantun jawa ini kami persilahkan membacanya dibawah ini.

Gambar kumpulan pantun jawa lucu banget-gambar balangkon unik

Terong kok di untir-untir.
Nang tangan marai biru.
Bojone uwong kok di pikir.
Nang awak kuru.

Klambi biru nang nduwur klasa
Yen bapak ibumu ra setuju, aku isa apa?
Mangan gedang campur tahu.
Dikau sayang i miss you.

Isuk ngikir sore ngikir.
Kikire arek suroboyo.
Isuk mikir sore mikir.
Sing di pikir ora rumongso.

Ono londo ajar basa jawa
Entuk pacar jebul bekas germo

Nyangking peti isi kloso.
Nyang ati marai nelongso.

Akeh ketan akeh sego.
Wakul ijo di kurepno.
Akeh prawan akeh rondo.
Sing duwe bojo di karepno.

Budal ngetan tuku boto, ora lali tuku kloso
Golek bojo sing iso dijak urip soro, sakwayah2 iso dikon nyithak boto

Tir podo irenge.
Sir podo senenge.

Tir di campur roti.
Sing di sir kok yo ra ngerti.
Walang kekek nemplok neng pager
Lanangan tuek kok diuber-uber
Lampu sentir lengone potro.
Tiwas naksir ra iso nggowo.

Ono badak ditumpak'i lowo
Ilatku cendak tapi manukku dowo

Jajan sekoteng no prapatan karang ayu
Opo artine gantheng nek ora payu-payu

Wajik klethik gulo jowo
Yen ra kuat ojo ngoyo

Suwe ora jamu, jamu godhong suket
Suwe ora nyawang rupamu, nyawang pisan malah mumet

mlaku-mlaku di cokot yuyu.
Nang tretes di gepuk palu.
Rodok susah duwe bojo ayu.
Dompet kempes nang sirah ngelu.

Itulah kumpulan pantun atau parikan jawa lucu dan asik buat guyonan bersama teman-teman sobat. Selamat membaca dan semoga sobat menyukainya.